la gent de l'hort sap que són la meva debilitat... no vaig parar fins que el Teixi me'n va comprar per plantar...i els cuido, els hi parlo, pateixo si fa dies que no els veig... ataco cada mala herba que els amenaça i avui els he deixat ben podats. Han estat els primers de tots en sortir, ben valents i decidits! i creixeran cargolats fins que es faran ben grans!!!
per no fer-me pesada us copio algunes de les coses que trobes al google si busques "tomàquet raf"
per no fer-me pesada us copio algunes de les coses que trobes al google si busques "tomàquet raf"
- són tan exquisits i rars que els diuen tomates de «pata negra» com si fos un pernil jabugo de primeríssima qualitat.
- s´assemblen a les anomenades de Montserrat, però tenen més polpa i més sabor, són de temporada, de curta temporada, tenen un gust dolç i malgrat l´aspecte arrugat i encongit, amb un verd menta intens en les ratlles que surten de la cua i la carn densa i forta és el millor de tots per fer amanides.
- La tomatera dels rafs necessita molt d´espai per fer aquest fruit tan selecte, tres o quatre quilos per metre quadrat, quan altres classes en el mateix espai en fan quinze. (Teixi això ja ho hem tingut en compte???)
- És molt car, un menjar de luxe, els primers arriben a 12 euros al quilo!!! (calité!!!)
- crec que les tomaques del Raf són indiscutiblement les millors del món (jo també)
Si, si.... Tú els cuides, però qui s'ha tret les astelles de les mans desprès de clavar les canyes, he sigut Jo. Amb una part raonable de la collita oblidaré aquest dolor.....
ResponElimina